Zorgpastor Anne Donné: ‘Hier ben ik, ik heb tijd om te luisteren’

‘Alles is er veel intenser, daarom doe ik het ook zo graag’, zegt Anne Donné, zorgpastor in het kinderziekenhuis van het UZ Leuven in Tertio.

Als ik over mijn job mag vertellen, ben ik altijd blij, zegt Anne Donné aan het begin van het interview. Zij is pastor in het kinderziekenhuis van het UZ Leuven. Van de 11 pastores in het ziekenhuis werken er 3 op de kinderafdeling.

Als het kinderen betreft, zijn de waaromvragen, de emoties en de ervaringen van zinverlies veel intenser dan elders, zowel in de gesprekken met de kinderen als met de ouders. Je merkt nog meer de kwetsbaarheid van het leven. Spreken over het levenseinde of over een operatie die 50 % slaagkans heeft, is nog moeilijker te vatten, geeft de jonge pastor aan.

Het is goed dat we met drie zijn in het kinderziekenhuis. Daardoor kunnen we met elkaar overleggen en zo nodig ook bij elkaar emoties ventileren. Bovendien komen we elk ook nog op een volwassenenafdeling. Dat helpt om alles in balans te houden.

Als pastor komen wij met de boodschap: ‘Hier ben ik, ik heb tijd om te luisteren’.

Lees meer op:
https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel/zorgpastor-anne-donn%C3%A9-%E2%80%98hier-ben-ik-ik-heb-tijd-om-te-luisteren%E2%80%99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: