“Ik heb eindelijk een huisarts die echt luistert”

Het Netwerk tegen Armoede doorprikt vooroordelen via verhalen van mensen in armoede. Die getuigenissen geven inzicht in de dagelijkse strijd om te overleven, want dat is leven in armoede. Het verhaal van Tinne is er één van.

Tinne werkte tot 2011 voltijds in een rusthuis. “Het was hard werken, één op twee weekends, soms tien dagen na elkaar, maar ik deed het heel graag. Blijkbaar liep ik toen al een tijd rond met een ernstig nekletsel, maar ik voelde het nog niet. Tot ik problemen kreeg aan mijn schouders en polsen, begon de ellende.”

(…)

“Ik heb nu eindelijk een huisarts gevonden die echt naar mij luistert. Ze heeft mijn hele medisch dossier, ondertussen een dik pak documenten, helemaal doorgenomen. Het is de eerste keer dat ik dat iemand zie doen.”

“Zelf de meeste specialisten wilden nauwelijks luisteren naar wat ik te zeggen had. Laat staan dat ze mijn dossier grondig inkeken.”

“Mijn huisarts gaat mijn probleem niet zomaar oplossen. Maar ik heb nu tenminste iemand bij wie ik echt terecht kan, die het voor mij opneemt en die ik als ankerpunt kan vertrouwen. Wat zij zegt, daar kan ik mee verder.”

Lees meer op https://sociaal.net/opinie/eindelijk-een-huisarts-die-luistert/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: